2020 m. balandžio 29 d., trečiadienis

PP_3_ SLAPTA IDĖJA (skaityti tik vaikams)

Ši savaitė - ypatinga. Ir ne tik dėl sušvelnintų karantino sąlygų ir vilties, kad piktasis virusas bus nugalėtas. Ši savaitė ypatinga tuo, kad pražydo  tulpės, narcizai, magnolijos ir vyšnios - gražuolės japoniškos sakuros ir  visų užmirštos dagios laukinės vyšnaitės. Šią savaitę - Mamos diena.
Ir atrodo, lyg visi pasaulio žiedai skirti Mamai.  Ir gražiausi žodžiai, ir filmai, ir muzika... Ir vaikų dėmesys. Ir siurprizai.
Paprastai gaminame mielus darbelius - suvenyrus, kuriuos Mamos laiko specialioje prisiminimų dėžėje, kurią kartais vis pasižiūri, vis padejuodama, kaip greitai auga vaikai.

Bet šįkart noriu pasiūlyti Mamą nustebinti KITAIP.
Neabejoju, kad sekmadienio rytą gražiausius jausmus ir dėmesį Mamai gali išreikšti pagamindami  kavos kokteilį. Didelę stiklinę (nes kokteilis dar ir šventiškai gražus) su šiaudeliu.  (Gal ant šiaudelio gali būti užvertas sveikinimo raštelis? Juk atsirastų širdelėje keli mieli žodžiai Mamos dienos rytą, tiesa?)
Nepavykti negali!
Gaminame taip:
2 šaukštų cukraus,
1 mažo puodelio karštos ekspreso kavos (arba stiprios kavos be nuosėdų, kurią padės paruošti tėtis). Cukrų ilgai maišome, kol ištirpsta.
Į gražiąją stiklinę pridedame ledukų.
Juos užpilame pienu (2/3 stiklinės).
 O tada supilame išmaišytą kavą. VISKAS. Įdedame šiaudelį, statome stiklinę ant dailaus padėklo ir nešame Mamai drauge su sveikinimais.

Jei pagaminsite dvi stiklines, Mama mėgausis kokteiliu drauge su Tėčiu. Jai patiks:)
O jei norite, kad Mamos dienos rytą mėgautųsi visa šeima, tai kavą pakeiskite kapučino gėrimu  ar nesquik kakava (2-3 šaukštai miltelių ištiprinkite mažame karšto vandens puodelyje).


Bus smagu, jei  tradiciškai atsiųsite man nuotraukų ar piešinių šiomis temomis:
- šventinis kokteilis šventinėje stiklinėje;
- laimingos Mamos šypsena;
- dėkingo tėčio veidas (nes galėjo prisidėti prie sveikinimo);
- iš skonio ištįsęs Jūsų pačių veidas...

Kažkas gaus prizą:)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą